21. Jouluiset puolukka-valkosuklaa cookiet


En ole joulupipareiden suurkuluttaja, joten halusin kehittää jouluisen keksivaihtoehdon pipareiden rinnalle. Niin kuin useimmat hyvät reseptit, tämäkin on alunperin vähän varastettu. Ensimmäistä kertaa maistoin näitä keksejä, kun ystäväni niitä minulle tarjosi. Hän oli saanut reseptin tädiltään. Reseptissä keksien makuaineina olivat erilaiset pähkinät ja suklaa. Pyysin reseptin, sain sen (eli en varsinaisesti varastanut), ja aloin tietenkin heti kehitellä kekseistä omia muunnelmiani. Ensimmäisenä tulivat vadelma-valkosuklaa-keksit ja nyt ovat vuorossa puolukka-valkosukkaa-keksit jouluisilla mausteilla.

Parastahan näissä kekseissä on, että ovat lähes terveellisiä: taikinassa on kaurahiutaleita ja makuna tuo suomen metsien superfood, eli puolukat.

Kahteen pellilliseen isoja cookieita tarvitset:

1,25 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 kananmuna

110 g sulatettua voita

2,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummajauhetta
1/2 tl kanelia
2 dl jäisiä puolukoita
100 g rouhittua valkosuklaata

Tee näin: 

Lämmitä uuni 200°C.

Vatkaa fariinisokeri, sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot, kaurahiutaleet, suola, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri, kardemumma ja kaneli keskenään.

Sekoita kuivat aineet sokeri-muna-voi-seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon vielä jäiset puolukat ja rouhittu valkosuklaa.

Muotoile taikinasta kuvan mukaisia möykkyjä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.



Paista cookieita noin kahdeksan minuuttia tai kunnes ovat kauniin värisiä.


Nam nam! Tunnustettakoon vielä, että kuvan kekseissä on kuivien aineiden ja muna-voi-sokeri-seoksen suhde vähän sekaisin, koska tein kakinkertaisen annoksen, josta puolet olivat eri makuisia, ja toiseen puoleen lurahti vähän enemmän muna-voi-sokeria. Eli jos haluat, että keksit leviävät enemmän, vähennä kuivien aineiden määrää hieman.

Vinkki: Tätä peruscookiepohjaa on helppo muunnella. Jätä kaneli ja kardemumma pois ja korvaa puolukat ja valkosuklaa muilla suklaalaaduilla, pähkinöillä tai marjoilla.


Terveisin
Ninni


Jaa Google Plussassa

0 kommenttia :

Lähetä kommentti