1. Lumihiutale-joulukortitKortti tuo,
joulun luo.
Viestin jakaa,
sisällön takaa.
Toivottaa kaikille hyvää mieltä,
ympärilleen jouluista kieltä.
- Saara


Tervetuloa joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun! Aloitetaan turvallisesti joulukorteilla. Joulukorttien elämänkaari jää usein kovin lyhyeksi, ne tehdään ja lähetetään, vastaanotetaan ja ilahdutaan. Sitten aletaankin jo miettiä missä vaiheessa on korrektia heittää kortit menemään tai arkistoida ne varaston perukoille, koska eihän niitä voi heittää pois, kun ovat niin kauniita ja joku on niihin niin paljon aikaa laittanut. Tämä joulukortti onkin hieman monikäyttöisempi! Irrota lumihiutale ja ripusta se kuuseen koristeeksi tai laukkuun liikenneturvaa lisäämään.

Virkattu lumihiutale

Tarvikkeet:

- ohutta valkoista puuvillalankaa
- 2 mm virkkuukoukku
- sakset
- neula
- liimaa esim. Erikeeper
- nuppineuloja pingotukseen
- alusta pingotusta varten esim. vaahtomuovipala tai pahvia
- leivinpaperia

Lyhenteet:

kjs = ketjusilmukka
ps = piilosilmukka
ks = kiinteä silmukka
p = pylväs

1.krs. 6 kjs, sulje renkaaksi virkkaamalla 1 ps 1. kjs:aan.2.krs. 1 kjs, 12 ks renkaaseen.3.krs. 1 kjs. *2 p samaan ks:aan, 2 kjs, jätä väliin 1 ks.* Toista ** 6 kertaa. Viimeisellä kerralla yhdistä viimeiset 2 kjs:aa ensimmäiseen pylvääseen ps:lla.4.krs. 1 kjs. *2 ks pylväisiin. 1 ks kaareen, 5 kjs, 1 ks kaareen.* Toista ** 6 kertaa. Päätä kierros yhdellä ps:lla.5.krs. 1 kjs. *1 ks, 4 kjs, 1 ks sakaraan, 4 kjs, 1 ks toiseen ks:aan sakarasta.* Toista ** 6 kertaa. Päätä kierros yhdellä ps:lla.6.krs. 1 kjs. *5 ks, 2 kjs, 5 ks.* Toista ** 6 kertaa. Päätä kierros yhdellä ps:lla.7.krs. 1 kjs. *1 p, 5 kjs, 1 ks sakaran päähän, 4 kjs, 1 ks sakaran päähän , 5 kjs, jätä 5 ks väliin.* Toista ** 6 kertaa. Viimeisten 5. kjs:an jälkeen yhdistä ensimmäisen pylvään päähän ps:lla. Päättele.

Jos haluat lumihiutaleesta heijastimen, virkkaa mukaan n. 1 mm paksuista heijastinnauhaa ja käytä 3 mm virkkuukoukkua. Heijastinta ei tarvitse kovettaa, mutta voit kastella sen vedellä ja puristaa ylimääräiset vedet pois ja pingottaa muotoonsa nuppineulojen avulla. Anna kuivua kokonaan.
Kovettaminen

Itse käytin kovettamiseen vesi-liima-sekoitusta, jossa suhde on 1:1.
Voit myös käyttää vesi-sokeri-sekoitusta, jossa suhde on myös 1:1.
Kastele lumihiutale kunnolla seoksessa ja purista ylimääräinen neste pois.
Pingota lumihiutale alustalle nuppineuloja apuna käyttäen. Muista laittaa alustan päälle leivinpaperi, jotta lumihiutale ei tartu kiinni alustaan.
Anna kuivua tai kuivaa hiustenkuivaajalla täysin kuivaksi.Lumihiutale joulukortit

Kiinnitä heijastinlumihiutale kortin kanteen hakaneulalla. (Huom! Heijastinlumihiutale ei korvaa oikeaa heijastinta, muista siis pimeällä liikkuessasi myös oikeat heijastimet.)

Pujota kovetetun lumihiutaleen sakarasta siima läpi ja solmi niin, että siitä tulee lenkki. Kortin saaja voi ripustaa lumihiutaleen kuuseen tai ikkunaan.
Tee kortin kanteen kaksi pientä reikää neulan avulla. Leikkaa pala rautalankaa ja pujota se siimalenkin läpi. Pujota kummatkin rautalangan päät rei’istä kortin sisäpuolelle ja kieritä kiinni.

Korista korttia helpoilla ääriviivatarroilla ja lisää sisälle joulutervehdys.
Muista lähettää 0,80 € kotimaan joulukortit viimeistään 14.12.2015.


Tuleeko mieleen muita ideoita, joilla joulukorteista saisi vähän monikäyttöisempiä?Tunnelmallista joulunaikaa toivottaen, Leonor
http://elamaalankalaatikossa.blogspot.fi/
Jaa Google Plussassa

2 kommenttia :

  1. Joulukortit, jotka ovat enemmän talvisia kuin jouluisia toimivat myös pieninä tauluina. Tämä tähtikortti kuuluu musta myös siihen sarjaan. Tosin hyvä idea myös ottaa tähti kortista muuhun käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea Pirjo! Ja kiitos kommentistasi :)

      Poista