18. Persoonallisia paketteja pukinkonttiin



Lahjojen antaminen ja niiden paketoiminen on minusta aina mukavaa puuhaa. Paketin ulkonäöllä voit kertoa lahjan antajasta tai huomioida saajan persoonallisuuden. Paketointi on parhaimmillaan luovaa puuhaa. Vain mielikuvitus on rajana, kun ideoit uusia vaihtoehtoja. Annan sinulle muutaman pakkausvinkin ekohengessä.



Hyödynnä sanoma- ja aikakauslehdet. Saat niistä kivoja ja värikkäitä paketteja. Erilaiset kuvat, piirrokset ja mustavalkea teksti antavat kivan pinnan. Jouluaikaan mainosesitteissä on myös kivoja jouluun sopivia lausahduksia. Elävöitä lopputulosta nauhoilla.



Käytä luontoystävällisiä papereita. Tunnistat ne yleensä siitä, että ne ovat mattapintaisia ja usein niiden toinen puoli on rusehtava. Leikkaa pakettien päälle kuviollisesta tai kirjavasta paperista vyöte. Se antaa väriä lahjapaketteihin. Lisää vyötteen päälle väriin sopiva nauha.



Käytä vanhat lahjapaperit. Käännä ne toisin päin eli siisti, valkoinen puoli ylöspäin. Leikkaa vanhoista papereista myös koristesuikaleita pakettien päälle, kieputa ympäri ja teippaa kiinni.



Piirrä itse omat lahjapaperit tai hyödynnä värityskirjan kuvia. Piirrä vapaalla kädellä tai hyödynnä esimerkiksi piparkakkumuotteja. Voit myös pyytää lapsia tekemään papereita tai käyttää heidän aiemmin tekemiään piirroksia esimerkiksi isovanhempien paketteihin.

Kuvat: Paula Niemelä

Nauhat viimeistelevät paketit. Voit käyttää erilaisia nauhoja oman maun mukaan yksittäin ja yhdistellen. Nauhoiksi sopivat langat, narut, niini, koristeniini, leikatut paperisuikaleet, perinteiset pakettinauhat, silkki- ja satiininauhat sekä erilaiset paperivyötteet. Päällysnauhoilla lisäät lahjapakettien persoonallisuutta. Ole luova!

Ideoi itse lisää kauniita paketteja!





Mukavia paketointihetkiä toivottaen,

Saara
Jaa Google Plussassa

0 kommenttia :

Lähetä kommentti