Jouluna vuonna 1985 minulla oli pulma. Halusin antaa ystävälleni loistavan piparkakkutalon, jossa olisi valoa ja värilliset ikkunat. Voisinko kokeilla jotain muuta kuin kiinnittää silkkipaperia sokeritahnalla ikkunaruutuihin? Keksin yhdistää hedelmäkarkkeja ja piparkakkutaikinaa. Ällistyksekseni yksinkertainen menetelmä toimi mainiosti. Piparkakut saivat karamelliupotuksen eli karkki-intarsia oli syntynyt!
Tarvikkeet:
Valmis piparkakkutaikina, kaulin, veitsi, leivinpaperia, piparkakkumuotteja tai taikinaleikkuri.Hedelmäkarkkeja. Parhaiten toimivat "aakkostyyppiset karkit", riittävän sitkeät. Jos makeiset ovat liian pehmeät ne kiehuvat kasaan ja ohenevat liikaa. Tee koepaistos jos olet epävarma. Piparit paistetaan uunissa normaalissa lämmössä n. 5 min (taikinan ohjeen mukaan). HUOMIO! Varo tulikuumia karkkeja. Anna niiden jäähtyä kunnolla ennen kun irrotat piparit pellistä. Pistä suu makeaksi tai anna lahjaksi! Hyvää joulua!
Gör en karamell intarsia till dina pepparkakor! Idén fick jag julen 1985 när jag ville baka ett lysande pepparkakshus med färggranna fönster åt en vän. Jag fällde in fruktgodis i pepparkaksdegen och så föddes karamell intarsian!
Använd sega fruktkarameller, geléartad mjukare fruktgodis kokar lätt bort och blir för tunn. Gör en provstekning om du är osäker. Pepparkakorna steks på vanligt vis, ca 5 min (se bruksanvisningen på degpaketet). OBS! Akta de kokheta karamellerna. Låt dem svalna innan du rör dem, de är väldigt heta en lång stund. God jul!
Erica
0 kommenttia :
Lähetä kommentti