Karnaluks - luokkaretkellä Tallinnan käsityöliikkeissä
Kokeilevan käsityön ryhmämme teki eilen lauantaina retken Tallinnaan. Pääkohteemme oli Karnaluks, mutta pyörähdimme myös kangaskaupassa ja muutamassa muussa pienemmässä liikkeessä. Kartta viestin lopussa.

Karnaluks, K. A. Hermanni 1C


Seitsemän hengen porukkamme otti satamasta taksin Karnaluksiin. Maksoimme tilataksista 20 euroa. Perille Karnaluksin eteen päästyämme paikalle ilmestyi/oli ilmestynyt jo muutama taksilastillinen intopiukeita suomalaisia käsityöturisteja. Myöhemmin meille selvisi, että samana päivänä Tallinnassa oli myös käsityömessut. Sen takia Karnaluksin kapeat käytävät olivat tavallistakin ahtaammat ja jonotusajat kassalle venyivät jopa 45 minuuttiin. Kuulemma vuoden kiireisin päivä kyseisessä liikkeessä.

Miten sinne sitten pääsee sisään? Allekirjoittanut vieraili Karnaluksissa ensimmäistä kertaa, mutta koska matkaseurueeseen kuului myös konkareita, löytminen ei ollut vaikeaa. Opasteet sisälle liikkeeseen olivat olemassa, joskin hyvin pienellä. Pienten opasteiden takia liikkeen löytäminen voi ensikertalaiselle olla vaikeaa.

Karnaluksin rakennus. Sisäänkäynnin vieressä iso punainen C-kirjain.

Kun kääntyy 180° ympäri, näyttää tältä. 

Kun epäilyttää, oletko oikeassa paikassa, tarkista ovessa oleva tarra. 
Marssi ovista sisään ja jatka eteenpäin. Kylttejä on. Kuulemma tässä vaiheessa saattaa iskeä epätoivo. Pitääkö minun todella mennä tuosta ovesta? Kyllä pitää. Kiipeä pari kerrosta rappuja ylös. Itse liikkeeseen vievä ohi tulee portaikosta oikealle, kun olet oikeaan kerrokseen asti päässyt.

Kuva: Erica
Kuva: Erica
Kuva: Erica

Sisällä liikkeessä vastassa on välittömästi runsauden pula. Unohdat miksi tulit liikkeeseen, kun katselet sitä käsityötarvikepaljoutta. Useampi ryhmämme ensikertalainen päivitteli sitä, että kunpa olisi tajunnut tehdä listan, mitä tarvitsee. Mutta oikeastaan on aika vaikea tietää mitä tarvitsee - vaikka itselläni oli lista, siitä ei ollut kamalasti apua - esimerkiksi hartsikoruihin tarvittavaa hartsia ei henkilökunnan mukaan liikkeestä löytynyt. Mutta tietenkin keksin sen tilalle kaikkea muuta, mitä tarvitsin. Listaa piti koko ajan vilkuilla, sillä ympäröivät kiusaukset saivat listalle merkityt tarpeet unohtumaan.

Karnaluksin tarjonta on niin valtava, että ensihetket menee sitä ihmetellessä. Itselleni ongelmia aiheutti lukuisat hyllymetrit toinen toistaan kauniimpia nauhoja. Päädyin kierrokseni lopussa valitsemaan kolmea nauhaa itselleni - en tiedä vielä mitä niillä teen, mutta enköhän keksi jotakin ;)


Kuva: Erica
Kuva: Erica
Kuva: Erica
Kuva: Erica

Valikoimasta löydät myös hallillisen neule- ja virkkauslankoja, käytävän, joka on omistettu vetoketoketjuille, joiden hinnat ovat senteissä, ei euroissa. Kirjontalankoja, lisää erilaisia nauhoja, paljetteja, jos jonkinmoisia rimpsuja, työvälineitä, rautalankoja, korunosia, kassinkahvoja, nappeja, pitsejä, kuminauhoja, ompelulankoja, kirjontalankoja ja en edes tiedä mitä muuta. En voi väittää, että olisin vieraillut jokaisella liikkeen käytävällä.

Ryhmäläistemme mukaan tarttui tällä kertaa erityisesti vetoketjuja ja neulemyllyjä. Alla kuva osasta omia ostoksiani, keskellä paljonpuhuttu neulemylly (ostin niitä kolme, jotta myös ne, jotka mukaan eivät päässeet saavat omansa).

Hintaesimerkkejä: Puuvillalanka 1,62, tavalliset vetskarit 20 cm - 0,60 e, erikoisvetoketjut 1,60e, nauhat 1,50-2,50 e/m, neulemylly 10 e, sakset 5,89e,


Alla olevasta kartasta löydät Tallinnan käsityöliikkeitä. Karnaluks merkitty violetillä tähdellä. Katso myös "Tallinnan käsityöliikkeet kartalla" -postauksemme tästä linkistä.

- Ninni
Jaa Google Plussassa

0 kommenttia :

Lähetä kommentti