8. Kirjotut puut tyynyliinassa


Harakanvarpailla kirjominen on helppoa ja työ edistyy silmissä. Tutustuin pistoon koulussa tänä syksynä, kun sen arvonnassa sain. Ja mikäs sen sopivampaa - käsialaani kun on aina harakanvarpaiksi kutsuttu. Harakanvarpaiden jälkeen olenkin sitten kokeillut useita muitakin pistoja. Ei se kirjonta niin tylsää olekaan, kun alunperin ajattelin. Oikeastaan aika mukavaa, sellaista rentouttavaa pakko-mindfullness-touhua: pakkoa siinä mielessä, että jos ei keskity asiaan, tulee todennäköisesti pistäneeksi itseään sormeen (tai kirjoneeksi sormensa kiinni työhön).Kirjoin nämä harakanvarvaspuut neljä vuotta sitten Ikeasta ostettuun puuvillasamettiseen Sanela tyynyliinaan (jota ei valitettavasti enää saa kuin neliön muotoisena).

Tyynyliinassa käytetään kolmea eri pistoa: harakanvarpaita, ristipistoa ja tikkipistoa. Tein kaikista pistoista videot, jotka löytyvät alta (HUOM. videoissa ei ole ääntä).
Tarvitset:

Tyynyliinan
Kirjontaneulan
Lankaa, esim puuvillalankaa Novita Kotimäki Huvila
Liidun

Ohje:

Aloita piirtämällä liidulla suunnitelma suoraan tyynyliinaan. Halusin erikokoisia puita, jotka piirsin tyynyliinaan kolmioina.  Lisäksi hahmottelin tähtiä taivaalle ja alkuvaiheessa suunnitelmaan kuuluneen kuun, jonka jätin kuitenkin lopullisesta työstä pois. Kun piirrät hahmotelman tyynyn ollessa tyynyliinan sisällä, voit olla varma, että kirjotut elementit sijoittuvat oikein.

Liitu katoaa puuvillasametista helposti pyyhkimällä. 
Kirjo ensin puiden varret tikkipistoa käyttäen. Aloita kolmioiden yläkärjestä ja laskeudu kohtisuoraan alaspäin.Kirjo seuraavaksi puiden oksat harakanvarvaspistoilla. Aloita kirjonta aina oksien päästä, piirtämiesi kolmioiden pitkien sivujen reunasta ja etene kohti runkoa. Kun pääset runkoon asti, pistä neula rungonkohdalta nurjalle puolelle. Nouse takaisin ylös seuraavan oksan kärjestä.
Harakanvarvaspisto.
Voit vaihdella "puulajeja" vaihtamalla oksien määrää, suuntaa ja pituutta!Kirjo tähdet ristipistoin. Jos haluat tehdä taivaalle kuun, käytä sen kirjomiseen tikkipistoa.
Alla olevasta kuvasta näet kuinka lanka kulkee työn nurjalla puolella: eli keskustasta aina uuden oksan kärkeen. Päättele lopuksi langat.Tadaa! Valmis!Nukahtamista poski vasten tätä tyynyä suosittelen välttämään. Saattaa nimittäin jäädä kuusen muutoinen painauma poskeen!

Kirjontainspiraatiota kokoamallani Pinterest-seinällä!

Terveisin

- Ninni -
Jaa Google Plussassa

0 kommenttia :

Lähetä kommentti