6. Pillihimmeli

Pillihimmeli - peruskuution tekeminen
Tarvikkeet

- pillejä
- pitkä neula
- lankaa; helmilankaa, virkkauslankaa, ohutta kalalankaa, ei ompelulankaa (liian ohut, rikkoo pillit)
- sakset


Perushimmeliin tarvitaan 12 yhtä pitkää pillin palasta. Esimerkissä on käytetty 4 cm pituisia pillinpätkiä. Kaikkien pätkien tulee olla yhtä pitkiä. Kannattaa tehdä erivärisestä pillistä mittapilli, jonka mukaan muut pillit leikkaa.


Leikkaa langasta noin 130 cm pituinen pätkä ja pujota siihen 4 pillin palasta. Jätä aloituspäähän 10-15 cm pituinen pätkä lankaa ripustuslenkkiä varten. Yhdistä pillit neliöksi umpisolmulla, mutta älä kiristä niitä liian tiukkaan. Pillien pitäisi pystyä muodostamaan neliön.


Pujota lankaan nyt kaksi pillin pätkää ja kiinnitä ne neliön alakulmaan.


Pujota lankaan jälleen kaksi pillin pätkää ja kiinnitä ne neliön yläreunaan.


Seuraavaksi pujotellaan vaakatason pillinpätkät, joten pujota lanka yhden pillinpätkän läpi neliön keskiosaan.


Kiinnitä vaakapätkät yksi kerrallaan.Kun kaikki vaakatasot on kiinnitetty, pujota loppulanka aloituskulmaan ja yhdistä alkupätkän kanssa ripustuslenkiksi.
Kiinnityssolmu


Kiedo lanka ensi sen langan ympäri, johon se kiinnitetään.


Kiristä lanka ja pidä kiristyskohdasta kiinni, jotta lanka pysyy kireänä. Kierrä lanka nyt sen pillin ympäri, joka sen on tarkoitus kiinnittää ja kiristä solmu.
Liitoskohdat

Varsinkin paksujen pillien liitoskohdat eivät aina asetu nätisti kohdakkain. Liitoskohtiin voi pujottaa koristeeksi helmen, joka peittää epäkohdan. Helmi on kätevämpi kiinnittää sen jälkeen kun himmelimoduli on muuten valmis. Jos kiinnität helmiä, älä katkaise pujotuslankaa, vaan pujota se liitoskohtaan, pujota helmi ja kiinnitä se liitoskohtaan.
Variaatioita

Muovipilleistä tehtyjä himmeleitä voi ripustaa ulos. Himmeleitä voi koristella led-valoilla tai vaikka huopatupsuilla.

Ohjeen laati Nina,
joka kiittää opetuksesta ja inspiraatiosta Ulla Meskasta Helsingin työväenopistosta. Ullan himmelikursseja Ilmonetissa: H154778 Tähtisakarat ja himmelikranssit sekä H160700 Kesähimmeli puutarhajuhlaan.Jaa Google Plussassa

0 kommenttia :

Lähetä kommentti